24 maj 2015
12:30

Öja FF Blå

Referat: FC Trelleborg Vit (9m) - Öja FF Blå

En lite lurig seriematch spelades idag på Vannhögs IP i Trelleborg. Våra killar i Öja FF Blå hade rullat de fem milen västerut för match mot FC Trelleborg Vit. Lurig pga av den spelades som en 9-mannamatch men också pga den dåliga konditionen på planen samt den varma solen.

Vi mötte även denna gång ett fysiskt välväxt lag som gärna gick hårt in i närkampsspelet men som inte var lika kvicka när vi fick tempo på bollen. Detta var en svaghet som vi gärna ville utnyttja. Första halvlek karakteriserades också av denna typ av spel. Lagen hade lika mycket boll men vi var definitivt farligare i anfallsläge. Vi minns frilägen för Alexander, Malte, Fabian och några ytterligare farliga situationer. Detta borde resulterat i något eller några nätkänningar men en duktig målvakt i hemmalaget vägrade kapitulera. I defensiv riktning hade vår backlinje bra koll på FC:s attacker. Tog sig bollen förbi backarna fanns säkra Wahlfrid beredd. Mållöst i halvtid således.

I paus snackade vi om att vi skulle försöka förbättra passningskvaliteten, ligga mer rätt i våra positioner samt vara ännu mera noggranna i våra offensiva omställningar. Halvleken började också förtroendeingivande med ett par farliga lägen för Malte, men bollen ville inte in i kassen. Matchen hårdnade till ytterligare utan att på något sätt bli ful. Våra killar får verkligen bekänna färg när de möter killar som kan vara 20 cm längre och/eller 20 kg tyngre. Öja fortsatte att producera farliga chanser. Valdemar och Liam laddade bössan vid några tillfällen. Dessutom hade Malte två farliga nicklägen som var värt ett bättre öde. Glöm heller inte Theos vackra halvvolleyskott som verkligen fick målvaktens fingrar att brännas. Men idag var en sådan dag. Trots mängder med farliga lägen blev det noll mål i gjorda-mål kolumnen. När vi gick för ett ledningsmål skapades också ett par farliga för hemmalaget men Wahlfrid ville annat. Men det kostade ett fult skrapsår på låret... Efter 60 min blåste den duktiga domaren av matchen utan att behövt notera någon målskytt. 0-0 och delad glädje(?) i de båda lägrena.

Bra kämpamatch, grabbar! Nu gör vi två bra träningar i veckan för att försöka höja oss ytterligare inför kommande uppgifter.

Notera även en flyttad match. Matchen borta mot Anderslövs GoIK kommer inte att spelas söndag 14 juni pga av vår Coerver Coaching. Matchen kommer istället att spelas på onsdag 10 juni kl. 19.30.